FERRER XOCOLATA

Ferrer Xocolata
Plaça Móra, 5 – Olot
O-2015-04
Reforma d’edifici com a taller de xocolata
Marc Torra_fragments.cat

 

Construir un somni no és senzill, però aquest era l’encàrrec. Sí, com sempre, però ara més que mai.

Calia reformar un antic edifici per crear un espai dedicat plenament a la xocolata. Aquest era el dolç somni del xocolater Jordi. I havíem de fer-ho amb sentiment, amb metàfores, amb sentit de l’humor… Calia estar al nivell de les mones i dels pollets de Pasqua!

Entrem al somni travessant el pont, deixem enrere els maldecaps i ens disposem a creure en la felicitat. No dubtem que la xocolata fosa flueix des dels obradors fins a concretar-se en el producte acabat a la botiga. Tastem la seva dolçor a la planta soterrani, un antic magatzem de bacallà assalat que ja quasi ningú no recorda; tant de temps esperant les postres… Pugem a l’obrador i, quan l’escala s’inunda de llum, coneixem en Jordi, que ens explica perquè això el fa tan feliç.

A la plaça, a resguard del seu àngel, descobrim la façana: el motlle de la rajola de xocolata creada. I, al seu darrere, un espai vertical que neix de l’esforç per comunicar els cinc nivells existents en l’edifici. Per fer-ho, ens recolzem en l’escala i la seva omnipresència visual així com en diferents buits passants que comuniquen verticalment els tres nivells inferiors.

En aquest projecte tot ha estat dissenyat: des de la secció de l’edifici  fins a la cadira de la zona de tastets o la rajola de xocolata. Un projecte global i absorbent que, pels qui l’hem tastat, ha resultat ser addictiu!

 

FERRER XOCOLATA

Ferrer Xocolata
Plaça Móra, 5 – Olot
O-2015-04
Reforma d’edifici com a taller de xocolata

 

Construir un somni no és senzill, però aquest era l’encàrrec. Sí, com sempre, però ara més que mai.

Calia reformar un antic edifici per crear un espai dedicat plenament a la xocolata. Aquest era el dolç somni del xocolater Jordi. I havíem de fer-ho amb sentiment, amb metàfores, amb sentit de l’humor… Calia estar al nivell de les mones i dels pollets de Pasqua!

Entrem al somni travessant el pont, deixem enrere els maldecaps i ens disposem a creure en la felicitat. No dubtem que la xocolata fosa flueix des dels obradors fins a concretar-se en el producte acabat a la botiga. Tastem la seva dolçor a la planta soterrani, un antic magatzem de bacallà assalat que ja quasi ningú no recorda; tant de temps esperant les postres… Pugem a l’obrador i, quan l’escala s’inunda de llum, coneixem en Jordi, que ens explica perquè això el fa tan feliç.

A la plaça, a resguard del seu àngel, descobrim la façana: el motlle de la rajola de xocolata creada. I, al seu darrere, un espai vertical que neix de l’esforç per comunicar els cinc nivells existents en l’edifici. Per fer-ho, ens recolzem en l’escala i la seva omnipresència visual així com en diferents buits passants que comuniquen verticalment els tres nivells inferiors.

En aquest projecte tot ha estat dissenyat: des de la secció de l’edifici  fins a la cadira de la zona de tastets o la rajola de xocolata. Un projecte global i absorbent que, pels qui l’hem tastat, ha resultat ser addictiu!