EL PIS DE DALT

particular
C. General Mendoza – Girona
O-2015-05
Reforma interior d’habitatge en edifici plurifamiliar

 

Alçat en un edifici fita de la ciutat, emprenem la reforma d’aquest habitatge: un mirador excepcional que volem omplir de llum, de ciutat i de paisatge. Disposem d’una peça allargada orientada al matí i topem amb les preexistències típiques d’un edifici plurifamiliar: ventilacions, serveis, façanes…

Encarem la distribució de l’espai moguts per la recerca de visions creuades i transparències, així com pel repartiment de la llum en les estances. Per fer-ho, dibuixem un corredor central que, a mode de columna vertebral, ens organitza el programa funcional i ens uneix l’estudi amb el nou porxo que hem guanyat a l’interior. Ens recolzem amb el mobiliari que dissenyem per separar o filtrar les peces. Aprofitant la situació central de la gelosia –fins llavors opaca– per la ventilació del safareig, la cuina i el rebost existents, convertim aquest filtre en el principal mirador de la ciutat que, a més, ens banya l’habitatge de sol i de llum segons el control del moviment de les lames.

Els veïns del pis de dalt viuen al centre de la ciutat i, des de casa estant, prenen una certa distància de la civilització.

Fotografies: Marc Torra_fragments.cat